Graafik ⟩ Palgahüvitisi on makstud üle veerand miljardi

PM Majandus
Copy
Tallinki laevad sadamas.
Tallinki laevad sadamas. Foto: Sander Ilvest

Pühapäevase seisuga oli töötukassa määranud töötasu hüvitist kokku 17 543 äriühingule ja asutusele, mille 137 505 töötajat on saanud hüvitisi kokku 253,2 miljoni euro ulatuses.

Juunikuu eest on pea 3000 ettevõtte 25 000 töötajale määratud hüvitiste kogukulu 21,5 miljoni eurot, selgub töötukassa andmetest.

Tallink Gruppi kuuluv OÜ Hansaliin on saanud juunikuu eest toetusi 1,5 miljonit eurot, millega sai hüvitist 1729 töötajat. Koos tütarfirmadega HT Laevateenindus ja Tallink Duty Free on laevanduskontserni enam kui 3000 töötajale hüvitatud juunikuu töötasusid 2,6 miljoni euro ulatuses.

Lisaks sellele on juunikuu töötasusid hüvitatud autode turvasüsteeme tootvale AS Norma, kelle 799 töötaja hüvitis ulatub 657 000 euroni, rahvusooper Estonia 373 töötajat on saanud hüvitisi 363 200 eurot. Tallinna lennujaama kahe äriühingu 499 töötajatele hüvitati juunikuu eest pea pool miljonit eurot.

Juunikuu töötasu hüvitamist saavad taotleda ettevõtted, kelle käive või tulu on vähenenud eelmise aasta juuniga võrreldes vähemalt 50 protsenti.

Ettevõte saab taotleda hüvitamist juhul, kui vähemalt 50 protsendile ettevõtte töötajatest ei ole kokkulepitud mahus tööd anda, mille tulemusena on töötajate tööaeg vähenenud kokkulepituga võrreldes vähemalt 30 protsenti.

Samuti saab taotleda hüvitamist siis, kui vähemalt 50 protsendil ettevõtte töötajatest on vähendatud töötasu vähemalt 30 protsendi võrra või alampalgani. Tööandja peab olema töötajate tööaega või töötasu vähendanud kogu juunikuu ulatuses.

Alates meetme käivitamisest on 11 ettevõtte töötajad saanud riigilt tuge vähemalt miljoni euro ulatuses. Tallink Grupi ettevõtetele (Hansaliin, HT Laevateenindus, Tallink Grupp, Tallink Duty Free ja Baan Thai) määratud palgahüvitiste kogukulu ulatub 9,7 miljoni euroni, mille eest sai toetust 3386 töötajat.

Norma 873 töötaja palku on hüvitatud ligi 2,5 miljoni euro ulatuses. Riigifirma Eesti Energiale kuuluvad Enefit Kaevandused ja Enefit Energiatootmine on saanud kokku pisut üle 2,5 miljoni euro, millega hüvitati 1236 töötaja töötasusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles