Pärnus kaaluti Muhu väina regatil osalevaid purjekaid

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Jahtide kaalumine Pärnu Jahtklubis
Jahtide kaalumine Pärnu Jahtklubis Foto: Agnes Lill

Muhu väina regati korraldajad alustasid Pärnu jahtklubis pisteliselt jahtide kontrollkaalumist. Valikuliselt kaaluti ka võistkondi. 

Vastava kaaluseadme abil tõsteti jahid sadama kraanaga üles ning kontrolliti, kas jahi tegelik kaal vastab registreerimisdokumentides esitatud andmetele. Jahi kaal on üks olulisemaid tegureid, mis mõjutab jahi kiirust. Seetõttu on jahtide võistlusväärtuse arvestamisel oluline, et arvestuste aluseks võetud jahi ning võistkonna kogukaal vastaks tegelikkusele.

Kui kohalike võistluste tarbeks kaalutakse jahte reeglina vaid üks kord hooaja alguses, siis maailma tipp- ja tiitlivõistlustel riputatakse jahid kaalu otsa iga kord. Tänavune Muhu väina regatt on esimene võistlus Eestis, kus jahte võistluse käigus kaalutakse.

«Harjutame järgmisel aastal Eestis toimuvaks purjetamise ORC-klassi maailmameistrivõistlusteks,» selgitas purjekate kaalumist Muhu väina regati direktor Agnes Lill. Tema sõnul jätkatakse pisteliste kaalumistega kogu regati jooksul, vastav digitaalne kaal on korraldajatel kaasas ning seda saab kasutada igas sadamas, kus on olemas jahtide tõstmiseks sobiv kraana. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles