Mängufirma juhid astusid ahistamissüüdistuste tõttu tagasi

Copy
Assassin's Creedi, Far Cry ja Rainbow Six seeria looja Ubisoft viib läbi sisejuurdlust seksuaalse ahistamise süüdistuste suhtes.
Assassin's Creedi, Far Cry ja Rainbow Six seeria looja Ubisoft viib läbi sisejuurdlust seksuaalse ahistamise süüdistuste suhtes. Foto: Arnulf Hettrich/imago images / Arnulf Hettrich

Prantsuse arvutimängufirma Ubisoft mitu juhti lahkusid firmast ajal, mil see viib läbi sisejuurdlust seksuaalse ahistamise süüdistuste suhtes, teatas ettevõte pühapäeval.

Üks maailma suurimaid arvutimängufirmasid, kelle alla kuuluvad mängud Assassin's Creed, Far Cry ja Rainbow Six seeria, alustas juurdlust pärast seda, kui ahistamissüüdistusi hakati avaldama internetis.

Ettevõtte loominguline juht Serge Hascoët, kes on ka ettevõtte käsuahelas teine, astus tagasi koos personaliosakonna juhi Cécile Cornet'ga, teatas Ubisoft avalduses.

Lisaks on oma positsioonilt tagasi astunud firma Kanada haru tegevjuht Yannis Mallat.

«Hiljutised süüdistused, mis on tulnud Kanadas päevavalgele mitme töötaja vastu, ei võimalda tal (Mallat'l) sel positsioonil jätkata,» seisis avalduses.

Varem juulis lahkusid ettevõttest veel kaks juhti pärast seda, kui endised ja praegused töötajad kasutasid sotsiaalmeediat, et kritiseerida firma juhtivtöötajate väidetavat ahistavat käitumist.

«Ubisoftil ei ole õnnestunud täita oma kohust ja tagada turvalist kõiki hõlmavat töökeskkonda oma töötajatele,» ütles ettevõtte kaasasutaja ning tegevjuht Yves Guillemot.

«See on vastuvõetamatu, kuna mürgine käitumine on otseses vastuolus väärtustega, mille arvelt ma pole kunagi kompromisse teinud ja ei tee ka,» ütles ta, lubades viia firmas läbi põhimõttelisi muudatusi.

Ubisoftis töötab kokku 18 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles