Amazon käskis eksikombel töötajatel TikTok telefonist kustutada

Copy
TikToki rakendus nutitelefonis.
TikToki rakendus nutitelefonis. Foto: HAYOUNG JEON/EPA

Amazon saatis töötajatele e-kirja, milles käskis töötajatel turvalisuse kaalutlustel eemaldada telefonist populaarne Hiina sotsiaalmeediarakendus TikTok, hiljem teatas USA jaehiid, et saatis sõnumi välja eksikombel.

Siselistile saadetud kirjas öeldi töötajatele, et võivad rakendust kasutada veebibrauseritega seadmetes, kuid kaotavad ligipääsu Amazoni e-postkastile nutitelefonides, kuhu on alla laaditud TikTok.

«Täna hommikul mõnedele töötajatele saadetud e-kiri läks välja kogemata,» ütles Amazoni pressiesindaja vastuses uudisteagentuuri AFP päringule. «TikTokiga seonduvalt pole meie eeskirjades praegu mingeid muutuseid.»

Kirjas väljendati muret selle üle, et TikToki rakendus võib saada ligipääsu Amazoni e-postkastidele.

«Kasutajate turvalisus on TikToki jaoks ülima olulisusega, me pühendume täielikult oma kasutajate privaatsuse tagamisele,» ütles Hiina äpi kõneisik. Ta lisas, et TikTok tervitab «dialoogi, millega saame käsitleda kõiki probleeme».

USA Demokraatide Rahvuskomitee soovitab kampaaniameeskonnal TikToki kasutamist isiklikes seadmetes vältida, kuid kui äppi siiski kasutatakse, on seda mõistlik teha nutitelefonis, mida ei kasutata tööasjus, kuna rakendus võib andmeid koguda.

TikTok lõpetas sel nädalal oma teenuse pakkumise Hongkongis, mida nähakse katsena raputada maha maine, mille kohaselt on see «ettevõtte, mida kontrollib Hiina ja mis jagab andmeid Hiina valitsusega,» ütles Bucknelli ülikooli politoloogia professor AFP-le.

TikToki emafirma ByteDance asub Hiinas. Rakenduses saab vaadata 15- kuni 60-sekundilisi videosid, mis on sageli naljakad.

Seoses äpi kasvava populaarsusega USAs on see sattunud avalikkuse ja valitsuse luubi alla. USA president Donald Trump teatas sel nädalal, et kaalub TikToki keelamist eesmärgiga karistada Hiinat koroonaviiruse pandeemia eest.

Ühendriikide poliitikud muretsevad, et TikTok võib Hiina valitsusele kasutajate andmeid lekitada. 

India, kus TikTok on samuti meeletult populaarne, blokeeris platvormi rahvusliku julgeoleku kaalutlustel, pärast surmavaid kokkupõrkeid Hiina sõjaväega vaidlusalusel piirialal.

Hiina ettevõte eitab kategooriliselt igasuguste andmete jagamist. «Me pole kunagi Hiina valitsusega kasutajate andmeid jaganud ega teeks seda ka juhul, kui seda nõutakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles