Elon Musk on nüüd rikkam kui Warren Buffett (2)

PM Majandus
Copy
Erakosmosefirma SpaceX asutaja Elon Musk tähistab kanderaketi Falcon 9 edukat starti.
Erakosmosefirma SpaceX asutaja Elon Musk tähistab kanderaketi Falcon 9 edukat starti. Foto: Joe Raedle / AFP

Tesla aktsia sööstis reedel 11 protsenti, tänu millele paisus autofirma asutaja ja tegevjuhi Elon Muski varandus Bloombergi andmetel päevaga 6,1 miljardi dollari võrra.

49-aastasele Muskile kuulub Tesla aktsiapakist umbes viiendik, mis moodustab lõviosa tema 70,5 miljardi dollari suurusest varandusest. Lisaks sellele on Elon Muskil umbes 15 miljardit dollarit väärt enamusosalus kosmosefirmas SpaceX.

Elektriautosid tootva Tesla aktsia on tänavu kasvanud 269 protsenti ning firma väärtuse müstiline kasv tõi Muskile 595 miljoni dollari suuruse palgalipiku, millega ta on USA enimteeniv tegevjuht.

Lisaks Muskile on legendaarse investeerimisfirma Berkshire Hathaway asutajast Warren Buffettist viimasel ajal jõukuselt möödunud Microsofti endine juht Steve Ballmer, Google’i asutajad Larry page ja Sergei Brin, aga ka hiljuti Aasia rikkaimaks inimeseks kerkinud Mukesh Ambani, kes on muuhulgas ka Eesti e-resident.

Buffetti varandus vähenes sel nädalal, kuna ta annetas 2,9 miljardi dollari väärtuses Berkshire Hathaway aktsiaid heategevuseks. 89-aastane Buffett on alates 2006. aastast annetanud heategevuseks enam kui 37 miljardi dollari väärtuses investeerimisfirma aktsiaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles