Endel Siff tahab Bekkeri sadamasse ehitada Estonia uue ooperimaja (6)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Meeruse ja Bekkeri sadamate omanik Endel Siff leiab, et Põhja-Tallinn vajaks hädasti ooperimaja, mis sealse piirkonna elu käima tõmbaks.
Meeruse ja Bekkeri sadamate omanik Endel Siff leiab, et Põhja-Tallinn vajaks hädasti ooperimaja, mis sealse piirkonna elu käima tõmbaks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tuntud ettevõtja Endel Siff käis välja üliambitsioonika plaani. Ta lubab oma rahadega ehitada Kopli poolsaarel asuvasse Bekkeri sadamasse uue Estonia ooperi- ja kontserdimaja. Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul väärib ärimehe ettepanek täit tähelepanu.

«Me kõik teame, et Estonia on uue maja krunti otsinud juba mõnda aega,» vastas transiidiäri taustaga Siff küsimusele, kus tal selline mõte tekkis. Ta lisas, et säärane suur ja kallis ehitusprojekt kuluks koroonakriisi ajal Eesti majandusele vägagi ära, kuna annaks firmadele ja inimestele tööd ning leiba. Rääkimata sellest, et uus ooperiteater tõstaks Tallinna profiili Euroopa kultuurimaastikul.

Siff kinnitas, et talle kuuluvat Bekkeri sadamat on uue ooperiteatri asukohana soovitanud nii Eesti kui ka välismaa linnaplaneerijad ja arhitektid. Ka Estonia peadirektorile Aivar Mäele olevat idee igati meeldinud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles