Premia jäätisevabrik laieneb Aasia turule

BNS
Copy
Premia jäätisepidu 2019. aastal
Premia jäätisepidu 2019. aastal Foto: Madis Sinivee/Postimees

Premia jäätisevabrik alustab koostöös emafirmaga Food Union eksporti Hongkongi, Singapuri ja Taiwani ning saadab sel aastal Aasiasse üle 36 tonni Eestis toodetud jäätist.

Premia Tallinna Külmhoone AS juhatuse esimehe Aivar Ausi ütles pressiteate vahendusel, et praeguseks on teele pandud 100 000 jäätist.

Juuli alguses toodetakse ja saadetakse teele juba järgmine partii, 4 tonni jäätist. Selle aasta jooksul plaanib Premia Aasiasse saata kokku 36 tonni Eesti jäätist. 

«Ekspordi käivitamine Aasiasse on olnud meie jaoks juba pikka aega kestnud protsess, kuna esimese saadetise teele panemisele ja tootmise alustamisele eelnes põhjalik tellijapoolne audit,» ütles Aus. 

Premia Tallinnas asuvas jäätisetehases toodetakse Hongkongi, Singapuri ja Taiwani ekspordiks kaht sorti jäätist – kookosetäidisega šokolaadiglasuuriga pulgajäätis ja meloni-arbuusi-ananassimaitseline vurr-jäätis, mis on Eestis müügil Väikese Tomi kaubamärgi all.

Aasia jäätisesööjate jaoks pakendatakse need jäätised aga Lakto Diamondi brändi kandvatesse pakenditesse.

Jäätiseid hakatakse müüma Hongkongi ühes suurimas toidupoeketis Yata Supermarket, Singapuris saavad jäätised olema Cold Storage Supermarket lettidel ning taivanlased leiavad jäätised PX Mart poodidest.

«Aasia jäätiseturu vallutamise võtsime ette koos Food Unioni ja Riia jäätisetehasega. Kui meilt läheb Hongkongi, Singapuri ja Taiwani kaht sorti jäätist, siis Riiast 6 kuni 7 sorti ning kokku ligi 400 tonni jagu jäätist,»selgitab Aus. 

Kogu Premia Tallinna jäätisevabriku toodangust läheb Ausi sõnul ekspordiks ligi kolmandik. «Kui kodumaine jäätiseturg kriisi ajal pisut vähenes ning kodus olles Eesti inimesed nii jäätisemaiad ei olnud, siis eksport on meil olnud jätkuvalt stabiilne,» märkis Aus.

Premia Tallinna Külmhoone AS kuulub Food Union gruppi, mille juhiks on Andrei Beshkmelnitski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles