Mahepiim valatakse tavapiimaga ühte pütti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustutegu Saaremaa Piimatööstuses.
Juustutegu Saaremaa Piimatööstuses. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hiiumaa suurim mahepiimatootja Kalda talu suure vaevaga toodetud mahepiim viiakse Saaremaa kombinaati tavalise piimaga ühes pütis.

ASi Saaremaa Piimatööstus tootmisjuhi Andrus Leesmaa sõnul ei ole neil otstarbekas vähest mahepiimakogust eraldi vedada, kirjutab Hiiu Leht.

Põllumajandusminister Helir Valdor Seeder on ähvardanud põllumajandusettevõtjatele mahetoetuste maksmise üldse ära lõpetada, kuna mahetooteid lettidele nagunii ei jõua. Hiiumaal on mahelihatoodete arendamiseks veel tänavu valmimas Vaemla tootearenduskeskus, kuid ühistu Hiiumaa Meierei katse teha saarele oma piimakombinaat, on soiku jäänud.
Kuigi piimaliitreid tuleb rohkem ja liitrihind on kasvanud, arvab Kalda talu peremees Mati Vallikivi, et piimatööstus Hiiumaal end ära ei tasuks. «Piimakombinaat on täisutoopia, selle raha võiks riik anda piimatootjatele transpordi eest tasumiseks» arvab Vallikivi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles