Oleg Grossi äriimpeerium teenis jälle võimsa kasumi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Oleg Gross pidamas oma töötajatele kõnet.
Oleg Gross pidamas oma töötajatele kõnet. Foto: Vladislav Musakko

Grossi Toidukaupade omanikfirma OG Elektra AS suurendas eelmisel aastal märkimisväärselt nii käivet kui ka kasumit.

OG Elektra aasta oli igas mõttes edukas. Käive suurenes pea 12 protsenti ja küündis 157,2 miljoni euroni, mis on viimaste aastate parim tulemus. Puhaskasumit teeniti ligi 8 miljonit eurot.

100-protsendiliselt Oleg Grossile kuuluv kontsern investeeris mullu 13,8 miljonit eurot. Muist rahast kulus kinnistute ostmiseks, kuhu rajatakse tulevikus uued kauplused. Teine osa rahast läks olemasolevate kaupluste renoveerimise ja uute avamise peale.

Eelmisel aastal hakkasid Grossi Toidupoe kassad pakkuma sularaha väljavõtmise teenust. Tehinguks peab klient tegema vähemalt eurose ostu ja tasuma kaardiga. Maksimaalselt saab välja võtta 100 eurot, tehing maksab 36 senti.

Firmas töötas eelmise aasta seisuga keskmiselt 1013 töötajat, kelle palgakulu oli 13,4 miljonit eurot. See teeb keskmiseks sissetulekuks veidi üle 1100 euro kuus.

Oleg Gross on ise firma juhatusest taandunud. Juhatuses on tema tütar Gea Gross, samuti Raigo Mölder ja Rita Uukkivi.

Eelmise aasta eest võttis Gross 200 000 eurot dividende. Samas on OG Elektral tänu eelmistele edukatele aastatele jaotamata kasumit üle 75 miljoni euro.

OG Elektra alustas tegevust 1992. aastal kahe kauplusega. Täna on firmal oma keskladu, 68 toidu- ja esmatarbekaupade kauplust ning lisaks kaks tööstuskaupade kauplust. Kauplused asuvad Rakveres, Lääne- ja Ida-Virumaal, Tallinnas, Harjumaal, Jõgevamaal, Järvamaal, Raplamaal, Pärnumaal, Tartumaal, Võrumaal ja Viljandimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles