Maksuameti juht lahkub ootamatult ametist (7)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
TALLINN, EESTI 29JAN18.
Pildil Valdur Laid
tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA
TALLINN, EESTI 29JAN18. Pildil Valdur Laid tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA Foto: Tairo Lutter

Maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektor Valdur Laid lahkub 15. septembrist ametist, et siirduda erasektorisse. Laidi sõnul on tegemist põhjalikult planeeritud ja kaalutud isikliku otsusega, mis paneb punkti ühele tööetapile tema elus.

«Ma lahkun ametist eelkõige kahel põhjusel – esiteks on oluline osa minu jaoks töiselt hingelähedasest MTAs kas valmis saamas või selgelt liikumas õigel kursil. Ning teisalt tunnetan, et oskan paremini panustada ja juhina väärtust luua organisatsioonis, kus on selged ärilised eesmärgid,» ütles ta.

Laid tänas kõiki MTA inimesi, et sai neilt palju õppida, kogeda uut ning üheskoos panustada MTA ja Eesti riigi heaks. «Mulle endale teevad kõige rohkem rõõmu need arengud, mis viisid sammhaaval ellu MTA visiooni – vabatahtlikult maksukuulekat Eestit,» ütles ta. 

«Mis täpselt tööalaselt edasi saab, ei ole veel selge. Paar põnevat ettepanekut on laual, aga ühtegi kokkulepet veel ei ole. Rohkem uudiseid, siis kui neid on,» lisas Laid. 

Rahandusminister Martin Helme ütles, et maksu- ja tolliamet on olnud rahandusministeeriumile hea koostööpartner ja jõudnud Valduri juhtimisel mitme olulise verstapostini: maksutulu kogumine on ületanud planeeritut, varimajanduse osakaal on vähenenud, sealhulgas ümbrikupalga saajate hulk on kahanenud ligi poole võrra. 

«MTA on arendanud mitmeid uusi ja innovaatilisi e-teenuseid, mis teevad maksude tasumise lihtsamaks ja tõstavad nõnda vabatahtlikku maksukuulekust. Tänan Valdurit tehtud töö eest ja loodan, et ta kunagi ka avalikku sektorisse naaseb,» lisas Helme. 

Valdur Laid töötas MTA peadirektorina alates 2017. aasta juunist. Laidil on enam kui 20-aastane juhtimiskogemus telekommunikatsiooni-, finants- ja avalikust sektorist, millest üle 10 aasta suurettevõtte tippjuhina Eestis ja Soomes. Enne maksuametit töötas Laid Soomes sealses Telia grupi ettevõttes Sonera, sealhulgas alates 2014. aastast Sonera juhina. Varem töötas Laid Elioni Ettevõtted ASi juhatuses, millest kaheksa aastat juhatuse esimehena, ning enne seda Eesti Pangas, sealhulgas neli aastat juhatuse liikmena.

Laid on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna cum laude ning omab Lausanne'is asuva IMD ärijuhtimise magistrikraadi (MBA).

Avalik konkurss MTA uue peadirektori leidmiseks korraldatakse lähiajal.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles