Urmas Sõõrumaa kontsern sai mullu nina vee peale (2)

PM Majandus
Copy
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Madis Veltman

Ettevõtjale ja Eesti Olümpiakomitee presidendile Urmas Sõõrumaale kuuluv kontsern USS Grupp OÜ teenis üle mitme aasta tillukese kasumi.

USS Grupp ühendab endas nelja erinevat ettevõtet. Kontserni suurim osa on USS Security Eesti, mis pakub valveteenuseid ja turvalahendusi. Gruppi kuuluvad veel nutikodu ettevõte Techno Life, kinnisvara korrashoiuteenust pakkuv USS Haldus ja valveseadmete rendifirma USS Valvetehnika.

Kõik ettevõtted kokku suutsid käivet kasvatada pea kolmandiku võrra 24,5 miljoni euroni. Varasemate aastate paarisaja tuhande eurone kahjum pöördus 21 000 euroseks kasumiks, selgub USS Grupi majandusaasta aruandest.

Kontserni juht Raul Parusk puudutas aruandes ka koroonaviiruse puhangut. Tema sõnul mõjutab see ettevõtte käekäiku oluliselt. «Hetkel ei ole võimalik täpselt hinnata epideemia mõju majanduskeskkonnale, kuid väga suure tõenäosusega nii turg tervikuna kui USS Grupi ärimaht 2020. aastal kahanevad,» prognoosis ta.

Parusk kinnitas, et USS Grupp on kriisi mõjude pehmendamiseks aktiivselt tegutsema asunud, puudutagu see uusi teenuseid või kulude kokkuhoidu. «Usume, et meie kohanemis- ja arenemisvõimeline meeskond suudab ettevõtte kriisist läbi tuua tugevamana ning meie turupositsiooni veelgi parandada,» märkis ta.

USS Grupi ettevõtetes töötas eelmise aasta lõpu seisuga kokku 1214 töötajat.

Lisaks USS Grupile kuulub Urmas Sõõrumaale veel Rotermanni kvartalit arendav Rotermanny City, mis pole eelmise aasta majandusaruannet veel esitanud.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles