IMF annab Egiptusele 5,2 miljardit dollarit laenu

BNS
Copy
IMFi tegevdirektor.
IMFi tegevdirektor. Foto: Liu Jie via www.imago-images.de/imago images/Xinhua/Scanpix Baltics

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) kiitis reedel heaks ühe aasta pikkuse laenuabipaketi kogumahus 5,2 miljardit dollarit (4,64 miljardit eurot), et riik saaks oma majanduse taas jalule pärast koroonaviiruse põhjustatud laastamistööd.

IMF-i juhatus kiitis kuu aja eest heaks eraldiseisva erakorralise abi 2,8 miljardi dollari (2,5 miljardi euro) ulatuses, ehkki juba siis nenditi, et vajadus on märksa suurem.

Fond märkis avalduses, et Kairo on näidanud üles viimasel ajal tugevat distsipliini majandusreformide rakendamisel, mille on kehtestanud viimase nelja aasta jooksul antud toetusprogrammid. Uus laenupakett võimaldab majanduse võrdlemisi kiiresti taastada.

«Egiptus oli üks kiiremini kasvavaid arenevaid turge enne COVID-19 pandeemiat,» seisis IMF-i avalduses, mille kohaselt on märkimisväärsed tagasilöögid nii siseriiklikul kui rahvusvahelisel tasandil sundinud valitsust oma prioriteete muutma.

Laenuabi keskendub oma tingimustega eeskätt tervishoiule ja sotsiaalvaldkonnale, aga samuti finantsstabiilsuse tagamisele, millega püütakse hoida kontrolli all inflatsiooni.

Egiptuses on COVID-19 nõudnud üle 2500 inimelu, nakatunute arv on enam kui 61 000, selgub Johns Hopkinsi ülikooli koostatud statistikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles