Volkswagen plaanib Europcari ostmist

PM Majandus
Copy
Volkswagen.
Volkswagen. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Volkswagen peab läbirääkimisi Prantsuse autorendifirma Europcar Mobility Group ostmiseks, kinnitasid Reutersi allikad.

Tehing lubaks Saksa autotootja paremini oma sõidukitelt tulu teenida. Europcar on raskustes koroonapandeemia tõttu, mis on vähendanud reisimist ja seega ka nõudlust rendiautode vastu.

Volkswageni jaoks oleks tegemist kannapöördega – kontsern müüs Europcari 2006. aastal investeerimisfirmale Eurazeo SE. Uus tehing lubaks Volkswageni osta Europcari palju odavamalt kui 3,32 miljardit eurot, millega see omal ajal müüdi.

Allikate kinnitusel olevat Volkswagen ilmutanud oma huvi, kuid läbirääkimised on sedavõrd algusjärgus, et tehingu toimumine pole sugugi kindel, arvestades Europcari raskusi.

Allikate kinnitusel on Europcar, mille turuväärtus on 390 miljonit eurot ja võlakoorem märtsi lõpu seisuga miljard eurot, äratanud ka erakapitalifirmade huvi.

Volkswagen ja Eurazeo, millele kuulub ligi 30 protsenti Europcarist, keeldusid kommenteerimast.

Europcar loodab vältida oma USA rivaali Hertzi saatust, mis taotles mais pankrotikaitset. Möödunud kuul teatas Europcar, et sai koroonakriisi üleelamiseks 307 miljoni euro suuruse finantspaketi, sealhulgas 220 miljoni eurose laenu, mida 90 protsendi ulatuses tagab Prantsuse riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles