Itaalia politsei vahistas Siemensi ja Alstomi tippjuhid

PM Majandus
Copy
Inimesed Milano metroos.
Inimesed Milano metroos. Foto: Maurizio Maule/IPA/SIPA/Maurizio Maule/IPA/SIPA/Scapinx

Itaalia maksupolitsei vahistas 13 inimest, sealhulgas Saksa tööstuskontserni Siemensi ja Prantsuse ettevõtte Alstomi Itaalia üksuste tippjuhte Milano metroo lepingutega seotud korruptsiooni uurimise raames.

Milano prokuratuuri teatel olid vahistatute seas linna transpordifirma ATM töötajad ja Itaalia IT-teenuste pakkuja Engineering Informatica tippjuhid ning veel kolme tarnija palgalised, vahendas Reuters.

Samuti on uurimise all ettevõtted ise, vastavalt Itaalia seadusele, mille järgi ka need vastutavad juhtkonna kuritegude eest. Prokuratuuri sõnul tegi maksupolitsei läbiotsimisi kodudes ja kontorites 15 linnas.

Prokuratuuri sõnul kahtlustatakse vahistatuid altkäemaksus, oksjonireeglite rikkumises, pettuses, võimu kuritarvitamises ja avalike dokumentide võltsimises. Kahtlustuse järgi maksti või lubati 125 000 eurot altkäemaksu oktoobrist 2018 kuni juulini 2019 seoses üheksa hankega, mille maht on 150 miljonit eurot.

Alstomi esindaja sõnul teeb ettevõte uurimisega koostööd. Sama kinnitas ka Siemensi esindaja, mille Milanos paiknev Siemens Mobility esindus läbi otsiti, lisades, et ettevõttes valitseb nulltolerants korruptsiooni ja konkurentsireeglite rikkumise vastu. ATMi sõnul on uurimise all kaks ettevõtte ametnikku, firma eitas, et sel endal oleks mingi roll nende tegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles