Kino Eha asemele kerkib Hampton by Hiltoni hotell

BNS
Copy
Tartu mnt 49, ajalooline kino Eha 1990-ndate lõpul
Tartu mnt 49, ajalooline kino Eha 1990-ndate lõpul Foto: Toomas Huik

Tallinna linnaplaneerimise amet andis möödunud reedel ehitusloa aadressile Tartu maantee 49 Hampton by Hiltoni hotelli ehitamiseks. See tähendab, et kui hotelli ehitamine algab, siis kaob nõukaaegne kino Eha lõplikult Tallinna linnapildist.  

Põhiosas viie ja osaliselt kuue korrusega ning 185 numbritoaga hotell ehitatakse arhitekt Tõnis Tarbe projekti alusel Tartu maantee ja Jakobsoni tänava nurgale, praeguse amortiseerunud keskuse asemele, kus tegutsevad kauplus, apteek ja alkoholipood, teatas Hampton by Hilton.

«Märtsis alanud ja kogu maailma tabanud koroonakriis on paraku puudutanud ka meid. Oleme seetõttu korrigeerinud oma esialgset plaani, mille alusel oleks sel suvel pidanud algama praeguse keskuse lammutamine ja uue hotelli ehitus,» ütles kinnistu omaniku ja arendaja GVP Invest Estonia esindaja Sigitas Daugnoras pressiteates. Ta lisas, et kõik otsused on edasi lükatud vähemalt oktoobrini.

Hampton by Hiltoni hotellibrändil on ligi 3000 hotelli 27 riigis. Balti riikides esimese Hampton by Hilton hotelli operaatoriks saab Apex Alliance Hotel Management, mis praegu opereerib Lätis, Leedus ja Rumeenias kuut erinevat Hiltoni ja Marriotti kaubamärgi hotelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles