IuteCredit sai Kosovo laenud makstud

BNS
Copy
Tarmo Sild leiab, et Kosovo on IuteCreditile liiga teinud.
Tarmo Sild leiab, et Kosovo on IuteCreditile liiga teinud. Foto: Liis Treimann/Äripäev/Scanpix

IuteCredit maksis tagasi 32 000 investori laenud, kes oma raha Mintose platvormil IuteCrediti ärisse paigutasid.

Raha saatus oli möödunud aasta lõpus ebaselge, sest Kosovo võimud jätsid Tarmo Silla laenuäri IuteCrediti litsentsist ilma.

Eelmise aasta detsembri alguse seisuga oli ettevõtte Kosovo laenuportfelli väärtus koos intressidega üle 12 miljoni euro. Mintose investorid olid selleks hetkeks investeerinud IuteCrediti Kosovo laenuportfelli üle 3,5 miljoni euro. Investeeringute tagasimaksed tehti enam kui 32 000 investorile koos intressidega.

IuteCredit Europe juhi Tarmo Silla sõnul maksti investoritele raha välja hoolimata sellest, et Kosovo ettevõtte likvideerimisprotsessi käigus ei ole emaettevõttele ega Mintosele tagastatud ühtegi senti.

«Kosovo laenukliendid on likvideerijale laene tänaseks tagasi maksnud üle 4 miljoni euro, kuid riiklik likvideerija ei ole teinud IuteCreditile või Mintosele ühtegi tagasimakset. Samuti ei ole Kosovo pool vastanud ei emaettevõtte, Mintose ega ka Eesti ametkondade esitatud päringutele. Kuus kuud hiljem, 12. juuni 2020. aasta seisuga asju hinnates näib võimalik, et meilt pandi pihta 12 miljonit eurot ja nüüd mõeldakse, mida edasi,» rääkis Tarmo Sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles