E-residendid tasuvad üha rohkem makse

PM Majandus
Copy
E-residentsuse programmi tegevjuht Ott Vatter.
E-residentsuse programmi tegevjuht Ott Vatter. Foto: EAS

E-residentsuse progamm on alates käivitamisest toonud Eesti riigikassasse 41 miljonit eurot, millest otsene maksutulu on ligi 31 miljonit.

«Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga kasvas selle aasta samal perioodil e-residentide Eesti ettevõtetelt riigikassasse laekunud maksutulu koguni 51 protsenti, olles igakuiselt nüüd üle 1,3 miljoni euro,» ütleb e-residentsuse programmi tegevjuht Ott Vatter.

Ta lisab, et programmi fookus on nihkunud e-residentide arvu kiirelt kasvatamiselt sellele, et e-residendid asutaksid tugevaid Eesti ettevõtteid erinevates majandusharudes, ning et nende maksutulu jääks Eestisse ja suureneks järjepidevalt. E-residentide Eesti ettevõtted on programmi käivitamisest alates riigieelarvesse maksudena tasunud ligi 31 miljonit eurot.

Vatter selgitas, et e-residentsus aitab Eestisse töökohti luua mitmel moel. «E-residendid on Eestisse loonud üle 13 000 ettevõtte. Valdavalt on e-residentide puhul tegemist üksikettevõtjatega ja alles arenemisjärgus olevate väikeettevõtete loojatega. Siiski töötab e-residentide rajatud ettevõtetes juba üle 1800 inimese,» sõnab Vatter. 

Lisaks teeb programm koostööd enam kui 40 Eesti ettevõttega, mille peamine tulu on seotud e-residentidele teenuste pakkumisega.

«Eesti e-residentsust taotletakse üha kindlama eesmärgiga alustada siin äritegevusega, seega kasvab e-residentidest ettevõtjate nõudlus teenuste järele, raamatupidamisest õigusalase nõustamiseni. E-residente teenindavate Eesti ettevõtete arvu kasv ja areng on hea näide e-residentsuse programmi kaudsest mõjust Eesti majandusele. Meile teeb head meelt, et ka Eesti inimeste teadlikkus programmi kaudsetest mõjudest kasvab,» tõi Vatter välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles