Sutter: Eesti võiks olla energiasektori testlabor (1)

BNS
Copy
Eesti Energia juht Hando Sutter.
Eesti Energia juht Hando Sutter. Foto: Eero Vabamägi

Maailma Energeetikanõukogu Eesti Rahvuskomitee (WEC Eesti) juhatuse esimehe ja Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul on Eestil kõik eeldused, et olla energiasektori testlabor, kus digilahendusi testida.

Sutteri sõnul oli Eesti Euroopa esimene riik, kus kõik tarbijaandmed suudeti kaugloetavate elektriarvestite abil ühtsesse andmeplatvormi kokku koguda. Enamikus Euroopa Liidu (EL) riikides nii kaugele jõutud pole, teatas WEC Eesti.

«Kui mõtleme andmete kättesaadavusele energiasektoris, digitaliseerimise astet ja siinset üldist digitaalset ökosüsteemi, siis on Eestil perfektne võimalus olla energiasektori testlaboriks, kus digilahendusi testida. Kui teised riigid järele jõuavad ehk andmetele ligipääs tekib, on meil kohe võtta lahendusi, mida sinna pakkuda. See on meie suurepärane võimalus,» märkis Sutter.

«Meie edukus sõltub sellest, kui edukalt suudame sektorite üleselt koostööd teha ja kui palju on ambitsiooni neid lahendusi maailmale pakkuda, sest Eesti turg on liiga väike,» lisas ta.

WEC Eesti korraldatud üritusel esinesid Tallinna tehnikaülikooli energiamajanduse ekspert Hannes Agabus, Cybernetica projektijuht Aivo Olev, Dateli juhatuse esimees Urmas Kõlli, Tartu ülikooli statistilise nõustamise keskuse juhataja dotsent Raul Kangro, MindTitani tegevjuht Kristjan Jansons ning Stacci tegevjuht Kalev Koppel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles