Richard Branson loobus enamusosalusest kosmoseäris (1)

PM Majandus
Copy
Virgin Voyages esimene kruiisilaev Scarlet Lady
Virgin Voyages esimene kruiisilaev Scarlet Lady Foto: CruiseFever

Söör Richard Bransoni ettevõte Virgin Group müüs 366 miljoni dollari (336 miljoni euro) eest kosmoseturismifirma Virgin Galactic enamusosaluse, et rahastada kontserni raskustesse sattunud ärisid.

Virgin Group teatas, et müüs 25 miljonit Virgin Galacticu aktsiat ehk viiendiku oma osalusest, vahendas Financial Times. Emafirma osalus kosmoseturismifirmas langes sellega alla 50 protsendi. Kontsernile kuulub siiski endiselt 40-protsendiline osalus, mis annab otsustava sõnaõiguse ettevõttes.

Virgin kasutab saadud raha «toetamaks oma ülemaailmse meelelahutuse-, puhkuse- ja reisiäride portfelli, mida jätkuvalt mõjutab Covid-19 enneolematu löök,» teatas firma.

Eeldatavalt saavad lõviosa rahast kontserni lennundusettevõtted. Virgin Atlantic ja Virgin Australia on sattunud raskustesse, sest reisilennud on pandeemia tõttu ära jäänud.

Virgin Atlantic on taotlenud Briti valitsuselt 500 miljonit naela (558 miljonit eurot) laenude ja tagatistena. Virgin Australia läks pankrotikaitse alla, kui Austraalia valitsus keeldus seda 1,4 miljardi Austraalia dollariga (840 miljonit eurot) abistamast.

Branson teatas vastuseks avalikkuse survele kasutada oma raskustes ettevõtete toetamiseks enda raha, et võib oma Briti Neitsisaartel paikneva kodu Neckeri saare panti panna.

Lisaks lennufirmadele saavad aktsiate müügist raha ilmselt kruiisifirma Virgin Voyages ja spordisaalikett Virgin Active. Osa rahast läheb ka satelliidiärile Virgin Orbit, mis plaanib oma esimest kanderaketi katsetust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles