Autorendifirma Hertz kuulutas pandeemia tõttu USAs välja pankroti

Copy
Hertzi autopood Illinoisi osariigis Schaumburgis.
Hertzi autopood Illinoisi osariigis Schaumburgis. Foto: Mark Black/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Autorendifirma Hertz teatas reedel, et kuulutas koroonaviiruse pandeemia mõjude tõttu Ühendriikides ja Kanadas välja pankroti.

«Covid-19 mõju reisinõudlusele oli nii ootamatu ja järsk, tuues kaasa ettevõtte käibe ja broneeringute kiire languse,» seisis Hertzi pressiteates. 

Selle peamisi rahvusvahelisi harusid, mis asuvad muu hulgas Euroopas, Austraalias ja Uus-Meremaal, USA pankrotikuulutus ei hõlmanud. 

Hertzi teatel astuti epideemia puhkedes kohe samme, et prioritiseerida oma töötajate ja klientide tervist ja turvalisust ning välistada üleliigsed kulutused. 

«Samas pole kadunud ebakindlus, millal käive taastub ning millal kasutatud autode turg müügiks täielikult taastub, see on ka tänase sammu põhjus,» lisati. 

Hertz on kaotanud 10 000 töökohta Põhja-Ameerikas ehk 26,3 protsenti oma tööjõust. 

Väljaanne The Wall Street Journal kirjutas reedel, et Hertzi võlad ulatuvad 19 miljardi dollarini, samuti seisab firmal kasutuseta peaaegu 70 000 sõidukit. 

Hertz rajati USAs Chicagos 1918. aastal. 

USAs on alates majanduse sulgemisest pärast koroonaviiruse epideemia puhkemist töötutoetust taotlenud enam kui 38 miljonit inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles