Ekspress Grupp nimetab nõukokku VKG eksjuhi

PM Majandus
Copy
Priit Rohumaa.
Priit Rohumaa. Foto: Matti Kämärä

Ekspress Grupi juhatus tegi aktsionäridele ettepaneku nimetada nõukokku Priit Rohumaa, kelle majandus- ja taristuminister Taavi Aas kutsus mõni nädal tagasi Eesti Raudtee nõukogust.

Ettepaneku kohaselt kestaksid Rohumaa volitused viis aastat, 2025. aasta 16. juunini. Nõukogu liikmena oleks ta kuutasu 1000 eurot, teatas Ekspress Grupp börsile.

Samuti tegi juhatus ettepaneku jätta möödunud aasta 1,4 miljoni eurone puhaskasum jaotamata ning suurendada kohustuslikku reservkapitali 70 000 euro võrra.

Mai alguses kutsus majandus- ja taristuminister Taavi Aas tagasi Eesti Raudtee nõukogu, kes otsustas kriisi ajal ettevõtte juhtidele 2,5 kuu ulatuses preemia määrata. Nõukogu eelmise koosseisu esimees oli Priit Rohumaa ja liikmed Siiri Lahe, Ain Tatter, Raigo Uukkivi ja Enn Veskimägi.

Toonane nõukogu juht Priit Rohumaa ütles Äripäevale, et ei saa ära võtta seda, mida on ettevõtte töötajatega eelmisel aastal kokku lepitud. «Need rahad on planeeritud, seisavad isegi kontol. Seda pole mõtet siduda alanud kriisiga, see kuulub väljamaksmisele,» ütles siis Rohumaa. «Minu süda ei valuta ühegi koha pealt. Arvan, et iga normaalne nõukogu teeb täpselt samamoodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles