Viru hotell plaanib koondada kolmandiku töötajatest

Copy
Viru hotell.
Viru hotell. Foto: Toomas Huik

Original Sokos Hotel Viru opereeriv AS Sokotel alustas läbirääkimisi Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühinguga kollektiivseks koondamiseks. Alates 1. juulist koondatakse umbes kolmandik senistest hotellitöötajatest.

Töötamise registri andmetel oli esimese kvartali lõpus hotellil kokku 222 töötajat, mis tähendab, et koondamisteate saab umbes 75 töötajat.

Original Sokos Hotel Viru tegevdirektor Klaus Ek tõi koondamise põhjusena välja praeguse erandliku majandusolukorra. «Koroonaepideemia tõttu on hotelli müük alates märtsi keskpaigast olnud tavapärasest 99% väiksem,» kinnitab Ek.

Ta lisas, et Eesti riik on tegutsenud kiiresti ja võimaldanud hotellile toetust maksta palkasid aprillis ja mais, kuid paraku pole hotellidel riigi poolt rahalist tuge üüri ja muude püsikulude katmiseks. 

Kuigi reisimine Soomest muutub tõenäoliselt vabaks juuni keskpaigast, prognoosib Viru hotell aasta lõpuks 40–60% müügikäibe vähenemist. Ühtlasi tähendab see hotellile tänavu mitme miljoni euroga kahjumisse jäämist.

Alates 1. juulist koondab hotell hinnanguliselt umbes kolmandiku töötajatest. Kollektiivse koondamise läbirääkimised Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametühinguga kestavad Eki sõnul kaks nädalat ning seejärel teavitab Sokotel kollektiivsest koondamisest töötukassat. 30 kalendripäeva möödudes ehk juuni lõpus saavad koondatavad töötajad kätte koondamisteate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles