Mandriühenduste parvlaevasadamaid haldav Saarte Liinid sai uue juhatuse

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kuivastu sadam Muhumaal
Kuivastu sadam Muhumaal Foto: Liis Treimann

Nõukogu valis AS Saarte Liinid uue juhatuse koosseisu ettevõtte senise juhatuse esimehe Villu Vatsfeldi ja uue liikmena Madis Savisto. 

Seoses juhatuse liikmete lepingute lõpptähtaegade saabumisega korraldas riigile kuuluva äriühingu AS Saarte Liinid nõukogu konkursi uue juhatuse koosseisu leidmiseks. Juhatus jätkab järgmisel viieaastasel ametiperioodil kaheliikmelisena, Villu Vatsfeld määrati juhatuse esimeheks, kinnitas Postimehele nõukogu esimees Toomas Vainola. 

AS Saarte Liinid põhiülesanne on Eesti regionaalsete sadamate haldamine ja arendamine. Ettevõtte koosseisus on kaheksateist sadamat seitsmes Eesti maakonnas: Kuivastu, Virtsu, Heltermaa, Rohuküla, Sviby, Sõru, Triigi, Kihnu, Munalaid, Manilaid, Roomassaare, Ringsu, Abruka, Piirissaare, Laaksaare, Naissaare, Papissaare ja Vikati. AS Saarte Liinid peakontor asub Kuressaares.

Ettevõtte juhatuse liikmete vahetamine langes kriisiajale, kuid majandustegevust pole kriis Vainola sõnul siiski väga palju mõjutanud. «Õnneks, kuigi reisijate arv on reisipiirangute tõttu märkimisväärselt vähenenud, on teiselt poolelt kaubavedudega asjad hästi ja ettevõtte üldine olukord on päris hea. Loodame, et ka reisijate vedu taastub,» kommenteeris Vainola ning kinnitas, et suuremaid ärisuuna muudatusi ei ole Saarte Liinidel kindlasti plaanis. 

«Üks tähtsatest ülesannetest on koostada järgmise 10 aasta arengukava, millega on juba alustatud,» märkis Vainola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles