Trump: tehnoloogiafirmasid kontrollivad äärmusvasakpoolsed (10)

PM Majandus
Copy
USA president Donald Trump lubas tehnoloogiagigandid ette võtta.
USA president Donald Trump lubas tehnoloogiagigandid ette võtta. Foto: Pool/AFP

USA presidendi Donald Trumpi sõnul kontrollivad äärmusvasakpoolsed suuri tehnoloogiafirmasid nagu Facebook, Twitter ja Google'i emafirma Alphabet.

President säutsus, et tema administratsioon võtab sellise «ebaseadusliku olukorra» parandamiseks tarvidusele õiguslikud abinõud.

Säutsus, milles ta mainib ka Facebookile kuuluvat Instagrami, kommenteerib Trump konservatiivse blogija Michelle Malkini klippi, kus viimane teeb maha tehnoloogiaplatvormide väidetavat püüet vaigistada konservatiivseid vaateid.

President ei täpsustanud võimalikke tehnoloogiafirmadele suunatud meetmeid.

Malkin ütles ühes hiljutises säutsus, et tema ei võtaks «Gates'i vaktsiini». Seda väljendit kasutavad skeptilised aktivistid mitmete väljatöötatavate vaktsiinide kohta ning selles viidatakse Microsofti kaasasutajale Bill Gates'ile.

Gates hoiatas maailma võimalike pandeemiate ohtlikkusest viis aastat tagasi ja kutsus riike üles sellisteks juhtudeks valmistuma.

Vandenõuteoreetikute arvates soovib Bill Gates inimkonda koroonaviirusega tappa ning pandeemia on tema vandenõu. Üks ajenditest olevat soov vaktsiini pealt raha teenida, viidates väidetava patendi olemasolule. Mitmed faktikontrollisaidid on väite ümber lükanud.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles