Kriisiks valmistuv Wolt kaasas üüratu summa

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Wolti kuller.
Wolti kuller. Foto: Liis Treimann

Majanduskriisiks valmistuv Soome tehnoloogiafirma Wolt teatas 100 miljoni euro kaasamisest.

«Kuigi praegu on Wolt tugev, peame olema valmis selleks, mis saab siis, kui ülemaailmne majanduskriis tabab tugevalt ka meid ja nõudlus meie teenuse vastu väheneb oluliselt. Oleme teinud kaalutletud otsuse minna kriisile vastu läbi uue rahastuse kaasamise, mitte riigiabi taotlemise. Ilma ülemaailmse kriisita poleks me rahastust kaasanud, kuid meie vastutus on teha kõik, mis meie võimuses, et olla oma töötajate ja partnerite jaoks olemas,» teatas Wolti tegevjuht Miki Kuusi.

Kaasamisringis osalesid senised investorid ICONIQ Capital, Highland Europe, 83North ja EQT Ventures. Uue investorina liitus USA investeerimispanga Goldman Sachs'i kasvuettevõtetesse ja tehnoloogiafirmadesse investeeriv Growth Equity fond.

Peaaegu täpselt aasta tagasi kaasas Wolt oma viimase rahastuse, mis plaaniti suunata kasvu, turundusse ja uute inimeste värbamisse. Selle aja jooksul on teenindatud 5 miljonit tellijat 22 riigis.

Wolti töötajaskond on aastaga kasvanud 450 inimeselt tuhandeni.

Wolti tegevjuhi Miki Kuusi sõnul tähendas pandeemia algus ettevõtte jaoks seda, et mitmes riigis, kus opereeritakse, nimetati nende teenuse osutamist «hädavajalikuks», sest toidu kojuvedu koos restoranide ja kuller-partneritega, andis paljudele võimaluse püsida kodus ning seeläbi pärssida viiruse levikut.

«Samal ajal ulatas see õlekõrre restoranidele, kes ei saanud enam kohapeal külalisi vastu võtta, ning kulleritele võimaluse teenida ajal, kui paljud tööstusharud olid sattunud raskustesse,» ütles ta.

«Meie vastutusse ei tohiks suhtuda kergekäeliselt. Ühest küljest oleme paljudel turgudel näinud tellimuste hulga suurenemist, kuid teisest küljest peame meeles pidama, et eesootavad ajad on ka meie jaoks äärmiselt ebaselged, sest ilmselt oleme liikumas ülemaailmse majandussurutise poole,» sõnas Kuusi.

Just selle selgusetu tuleviku jaoks soovib firma valmistuda ning olla kindel, et ollakse tugevad ka järgnevad 2–3 aastat ja edaspidi.

Wolti partnerid on praeguseks enam kui 10 000 restorani ja 20 000 kuller-partnerit 22 erineval turul 80 linnas ning rohkem kui tuhat töötajat kohalikes kontorites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles