USA eelarve on rekordilises miinuses (3)

Copy
USA, mai 2020. Missouri osariigi vabariiklasest senaator Roy Blunt vastamas reporterite küsimustele. Pilt on koroonaolukorda illustreeriv.
USA, mai 2020. Missouri osariigi vabariiklasest senaator Roy Blunt vastamas reporterite küsimustele. Pilt on koroonaolukorda illustreeriv. Foto: Rod Lamkey/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA rahandusministeerium andis teisipäeval teada, et nende aprilli eelarve oli koroonapandeemia ajal tehtud kulutuste tõttu 738 miljardi dollariga miinuses.

Reuters vahendab, et USA rahandusministeeriumi sõnul näitab aprillikuine eelarve puudujääk, kui karmilt on viirus tabanud USA majandust, mida on riikliku abiga turgutada üritatud. 27. märtsil kiitis USA kongress heaks 2,3 triljoni dollari suuruse abipaketi ning tänaseks on kulutused küündinud üle 3 triljoni. Programmi eesmärgiks oli aidata ettevõtteid, majapidamisi ja kohalikke valitsusi, kus valitses viirusest tingitud majandusseisaku tõttu rahapuudus.

Tavaolukorras on USA jaoks aprill kuu, kus on eelarveülejääk, kuna kuu 15. kuupäev on tulumaksu tasumise tähtajaks. Sel aastal on tähtaeg erakordsetest oludest tulenevalt edasi lükatud 15. juulini.

Varasem USA ühe kuu eelarve puudujäägi rekord pärines selle aasta veebruarist, mil eelarve oli miinuses 235 miljardiga. 

Nagu ka Euroopas, valitses Ameerika Ühendriikides aprillis karantiiniolukord, mille tõttu paljud ärid ja tööstusharud oma tegevusega jätkata ei saanud. USAs on koroonaviirusesse tänaseks surnud üle 80 000 inimese. Üle 33 miljoni elaniku on alates 21. märtsist end töötuna arvele võtnud. Reutersi kohaselt on see hinannguliselt üks viiest töötajast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles