Kindlustushiiu enamik töötajatest jäävadki kodutööle

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Kodukontoris töötaja (ei ole seotud Nationwide-ga).
Kodukontoris töötaja (ei ole seotud Nationwide-ga). Foto: Caro / Lederbogen/SIPA/Caro / Lederbogen/SIPA

Kui enamik ettevõtete juhte loevad päevi, millal koroonaviiruse pandeemia järele annab ja töötajad saavad ükskord tagasi kontoritesse tulla, siis USA kindlustushiiu Nationwide töötajatel sujub kodutöö nii hästi, et osad töötajad otsustati jättagi koju.

Ajakiri Fortune suuremate ettevõtete edetabelis 75. kohal olev kindlustuskompanii Nationwide suutis märtsi alguses saata viie päevaga kodutööle enam kui 98 protsenti oma 27 000 töötajast.

«Esimeseks, mida me soovisime, oli hoida oma töötajad turvalisena, hoida sidet oma klientidega ning anda oma osa hoida Ameerika Ühendriikide kõvera (haigestunute – T.O.) lamedana,» selgitas ajakirjale Fortune ettevõtte tegevjuht Kirt Walker.

Kuid pärast seda kui kõik tehnoloogilised probleemid said lahendatud oli üllatus suur, selgitas Walker: «Vaatasime oma kõiki olulisemaid näitajaid ning avastasime, et muutusi ei ole.» Tema sõnul kuulsid nad klientidelt taas ja taas, et kui nad poleks öelnud, et töötavad kodunt, poleks kliendid seda teadnud.

Nii otsustaski börsil mitte noteeritud Natiowide vähendad kontorite arvu kriisieelselt 20-lt neljale. Walker ise ütles majandusajakirjale, et jagab oma tööaja Columbuses asuva peakorteri ja kodu vahel.

Juba enne koroonaviiruse pandeemia puhkemist olid ettevõtte 5200 töötajat kodutööl, mistõttu olid neil ka kogemused. Walkeri sõnul pani üks Arizonas elav töötaja kokku kodutöötaja käsiraamatu, mida siis laialdaselt jagati.

«Üheks minu lemmiknõuandeks oli kodutöötaja jaoks see, et kui sa alustad tööpäeva, pane fotoga töötõend kaela ja kui lõpetad tööpäeva, võta ära,» selgitas Walker. «See aitab sind psühholoogiliselt tööpäeva alustada ja lõpetada ja annab ka pereliikmetele teada, kas «oled tööl» või mitte,» lisas ta.

Walkeri sõnul töötavad nad välja programmi «Tuleviku töö» eesmärgiga uurida võimalusi üha enamate töötajate üleminekuks kodutööle. Tema sõnul soovivad seda eelkõige just millenniumlastest töötajad.

Juhi sõnul usub ta, et lõpptulemusena hakkab olema mingi kodus- ja kontoristöötamise hübriid. Umbes veerand töötajast on öelnud, et nad soovivad minna kontorisse tagasi.

Ettevõtte kontorites on «hotellid», kus nad saavad olla üks või kaks päeva nädalas ja siis minna kodukontorisse tagasi.

Nationwide'i eelmise aasta käive oli 43 miljardit dollarit ning kasum 513 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles