IT-minister Siem: postkontoreid sel aastal ei suleta

BNS
Copy
Kohtla-Järve postkontor Vironia keskuses.
Kohtla-Järve postkontor Vironia keskuses. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem saatis kolmapäeval Eesti Posti juhatuse liikmetele kirja, millega peatatakse postiasutuste sulgemised, sealhulgas juba algatatud sulgemised.

«Vaatamata asjaolule, et universaalse postiteenuse mahud on aastast aastasse vähenenud, on sellel teenusel jätkuvalt oluline sotsiaal-regionaalne mõõde ja selle kvaliteetne osutamine on oluline riigi kõikidele elanikele,» märkis minister Eesti Postile saadetud kirjas.

Ta lisas, et postivõrgu ümberkujundamine on pikaajaline protsess, mille mõjusid tuleb eelnevalt igakülgselt ja põhjalikult analüüsida ning hinnata. «Kindlasti tuleb sellesse protsessi kaasata ka kohalike omavalitsuste ja kogukondade esindajad, et leida kõigile osapooltele sobiv ja jätkusuutlik kompromisslahendus,» ütles Siem.

Kui siiski osutub hädavajalikuks mõne postiasutuse sulgemine, siis tuleb see eelnevalt kooskõlastada majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga.

Konkurentsiamet on kehtestanud Eestis teenust osutavate postkontorite miinimumarvuks 215. Omniva kodulehe andmetel on neil hetkel 261 töötavat postkontorit ja postipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles