Keri sõprade seltsi toel valmis saarele uus paadisild

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Keri saare uus paadisild
Keri saare uus paadisild Foto: Janek Tauram / facebook
  • Eriolukorra tõttu Keri saar praegu veel külalisi vastu ei võta

Talvistes tormis lagunenud Keri saare paadisilla asemele rajati uus roostevabast terasest konstruktsiooniga sild. 

Keri saarel puudub sadam, mistõttu saarele saabuvad paadid peavad randuma otse kiviklibusele rannale või jätma reisijad kaldast pisut eemal ning saare külastamiseks tuleb läbi vee kaldale kahlata. Inimeste mugavamaks kaldale minekuks rajasid Keri saare seltsi liikmed saare põhjakaldale aastate eest paadisilla, kuid merevees roostetasid selle konstruktsioonid nii nõrgaks, et jaanuari- ja veebruari tormid lõhkusid silla sootuks. 

Eelmisel aastal viis Keri sõprade selts läbi Hooandja rahakogumisprojekti, mille algne eesmärk oli saarevahtide elutingimuste parandamine. Kuna vana paadisild tormis lagunes, otsustati kogutud paar tuhat eurot investeerida hoopis uue paadisilla ehitamisse ning kasutada seekord kallimat kuid merekindlamat materjali happekindlat roostevaba terast. 

Uus paadisild kinnitub eelmisega sarnaselt saare põhjaranniku suurte kivide külge, sest merele avatud saare rannas ei jää tavalise vundamendiga või postidel rajatised kuigi kauaks püsima. Keri saarel on olnud ka sadam koos sildumiskaiga, kuid avamerelained on selle tänaseks täielikult purustanud. 

Saare töötajate paatide välja tõmbamiseks on paadisilla kõrval eraldi vintsisüsteem. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles