Meremuuseum avab oma majad järk-järgult järgmisel nädalal

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Paksu Margareeta sisehoovi ehitati kogehall, kus sai kodu Kadriorus maa seest leitud 700-aastane laevavrakk.
Paksu Margareeta sisehoovi ehitati kogehall, kus sai kodu Kadriorus maa seest leitud 700-aastane laevavrakk. Foto: Remo Tõnismäe
  • Muuseumimajad avatakse kohandatud kujul, suletuks jäävad laevade siseruumid
  • Meisterdamist ja käte külge panekuga tegevusi esialgu ei võimaldata

12. mail avatakse Lennusadam ja 15. mail Paks Margareeta mahus, mida võimaldavad eriolukorrast väljumise piirangud. 

«Hetkeolukord tingib hulgaliselt kaitsevahendite soetamist ja mitmeid kohandusi, mis tuleb ekspositsiooni sisse viia. Seetõttu saame muuseumimajad avada järk-järgult, alustades Lennusadama avamisest 12. mail,» ütles Meremuuseumi juht Urmas Dresen. «On omamoodi sümboolne taasavada just päeval, mis on Lennusadama sünnipäevaks,» lisas Dresen, kes osaleb ka angaaride sünnipäevale pühendatud online raamatuesitlusel «Vesilennukid Lennusadamas».

Kui Paks Margareeta saab taas avatud, lubas ajaloolasest muuseumijuht Urmas Dresen hakata hea meelega teadust tegema.
Kui Paks Margareeta saab taas avatud, lubas ajaloolasest muuseumijuht Urmas Dresen hakata hea meelega teadust tegema. Foto: Sander Ilvest

«Kohandused näitustel hõlmavad digilahenduste teisel viisil kasutust ja muidu kõrvaklappidest tuleva heli viimist kõlaritesse. Esialgu peame suletuna hoidma laste käed-külge tegevused ja kombatavad laevamudelid. Samuti tuleb piirata sissepääsu muuseumilaevadesse, kuid avatuna hoiame laevatekid,» sõnas Dresen.

Muuseumid on avatud tavapärastel suvistel lahtiolukuaegadel esmaspäevast pühapäevani kella 10-19 ning tavapärase hinnakirja alusel. Külastajatele pakutakse sel perioodil tasuta audiogiidi, mille kasutamiseks soovitatakse kaasa võtta isiklikud juhtmega kõrvaklapid.

Lennusadama jahisadamas on kevadised ettevalmistused hooajaks ning jahtide vette tõstmine juba alanud, kinnitas jahisadama ülem Lauri Väinsalu. Navigatsioonihooaja avamine korraldatakse traditsiooniliselt mai viimasel neljapäeval, kuid kuidas see tänavu täpselt toimuma saab, ei ole enne eriolukorra lõppu veel üheselt otsustatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles