TS Laevad hoolitseb parvlaevadel 2+2 reeglite täitmise eest

BNS
Copy
Parvlaevad ja järjekord Virtsu sadamas.
Parvlaevad ja järjekord Virtsu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Mandri ja suursaarte vahel laevaliiklust korraldav TS Laevad lubab, et olukurras, kus alates tänasest võivad taas kõik soovijad mandri ja saarte vahel liikuda, on parvlaevadel 2+2 reeglist kinnipidamine tagatud. 

Liikumispiirangute kaotamise kõrval avatakse reedest majandus- ja taristuministri Taavi Aasa loal parvlaevadel ka reisijate salongid ning alustatakse toitlustamise pakkumist. «Tulime vastu saarte kriisikomisjonide ja kogukondade ootustele ning lubame TS Laevadel alates 8.maist avada ka reisijate salongid. Siiski tuleb arvestada, et salongides kehtivad esialgu reeglid ja piirangud, mis kaitsevad meid viiruse leviku eest. Panen kõikidele reisijatele südamele, et endiselt tuleb järgida 2+2 reeglit ja hügieenisoovitusi,» märkis minister Aas.

TS Laevad on kasutusele võtnud mitmed meetmed, et tagada reisijate ohutus ja turvalisus. Salongidesse on paigaldatud sildid, mis tuletavad meelde 2+2 reeglit, tavapärase koristuse kõrval on tihendatud erinevate pindade desinfitseerimist, tagatud on piisavad desovahendid nii autotekil, reisijate salongis kui ka meeskonna ruumides. Vähendamaks kontakte inimeste vahel toimub pardapoes ja kohvikus ühesuunaline liikumine, toitlustajad pakuvad ka kaasaostu ning lastetoad jäävad veel suletuks.  

TS Laevad juhatuse liikme- teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla sõnul on TS Laevadel hea meel jälle tervitada oma reisijaid pardasalongides. «Oleme ootusärevil ja valmis, et pakkuda oma reisijatele turvalist ja mõnusat merereisi, kust ei puudu hea kohvi ning laevasõidu juurde kuuluv traditsiooniline kiluvõileib.  Viimaste päevade piletimüügi numbrid näitavad, et huvi kevadisi saari avastada on jälle tõusuteel ning saame koos saarte ettevõtetega rõõmustada piirangute leevendamise ja viiruse taandumise üle.»

Kokkuleppel maanteeametiga on TS Laevad tihendanud nädalavahetuse sõiduplaane ja lisanud populaarsematele aegadele reise. Hiljemalt 18. maist taastub tavapärane sõiduplaan nii Virtsu-Kuivastu kui ka Rohuküla-Heltermaa liinil.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles