Hestia Hotel Group plaanib koondada üle 230 töötaja (2)

Brita-Maria Alas
Copy
Laulasmaa Spa hotell ootab eriolukorra lõppu, et uksed avada.
Laulasmaa Spa hotell ootab eriolukorra lõppu, et uksed avada. Foto: Andres Haabu

Koroonakriisi tõttu tekkinud käibelangusest Hestia Hotel Groupile kuuluvates hotellides esitab ettevõte neljapäeval töötukassale avalduse kollektiivse koondamise alustamiseks. Seitsmes hotellis Eestis plaanitakse koondada kokku üle 190 töötaja, osa ka Lätis, teatas ettevõte.

Tegevjuht Kaisa Mailend tunnistas, et kollektiivselt koondama sunnib koroonaviiruse levik ja turismipiirangute kestmine, mis on kõige jõulisema löögi andnud majutussektorile. «Ootamatu olukord ja pea üleöö langenud käive on meie jaoks enneolematu. Püüdsime kollektiivset koondamist viimse hetkeni vältida ja optimeerisime igati kulusid, aga tänaseks on selge, et turism ei taastu nii kiiresti kui lootsime ja kogu senise tööjõu ootel hoidmine ei ole võimalik,» ütles ta.

Hestia Hotel Groupile kuulub üheksa hotelli, millest kuus on Tallinnas, üks spaahotell Laulasmaal ning kaks hotelli Riias. Vaatamata eriolukorrale on Eesti hotellidest avatud Hestia Hotel Europa ja Hestia Hotel Susi Tallinnas ning 1. mail taasavati piiratud teenustega Laulasmaa Spa uksed. Ülejäänud neljas Eesti hotellis on tegevus peatatud ja osaline kollektiivne koondamine möödapääsmatu. 

Mailend selgitas, et kõikide hotellide lähitulevikus avamine on suure küsimärgi all. «Kriisist väljumise plaanid Eestis ja lähiturgudel annavad märku, et turismisektori taastumine saab olema aeglane ja on lükkunud määramatusse tulevikku, mistõttu peame kriitilise pilguga üle vaatama ja ümber tegema oma plaanid nii Eestis kui ka Lätis,» kommenteeris ta.

Esialgu lootis grupp tema sõnul riikliku palgatoetuse abiga üle elada äritegevuse seiskumise ilma kollektiivse koondamiseta. «Paraku ei ole toetus pikas plaanis piisav ja oleme sunnitud tegema raskeima otsuse – oma personali oluliselt vähendama. Jälgime Eesti ja naaberriikide piiride ja reisipiirangute otsuseid ning hoiame laual mitut tegevuskava, et turismi taastumisel taastada samm-sammult varasemad tegevusmahud,» lisas Mailend.

Hestia gruppi kuuluvates hotellides koondatakse töötajad, kellele lähikuudel tegevust pakkuda ei ole. Jätkatakse oluliselt väiksema koosseisuga. Kokku plaanitakse Eestis ja Lätis koondada veidi üle 230 töötaja. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles