Eesti Hotellide ja Restoranide Liit vahetas juhti

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Tallinn, 23.08.2019. Hotell Palace'i, Berni ja Savoy juht Ain Käpp.
Tallinn, 23.08.2019. Hotell Palace'i, Berni ja Savoy juht Ain Käpp. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) valis uueks juhatuse esimeheks TallinnHotelsi juhi Ain Käpa, kes vahetab välja endise juhi Peter Roose.

Ain Käpp vahetab liidu esimehe kohal välja Peter Roose, kes oli ametis eelmise aasta märtsi lõpust ja pidi esialgu jääma kolmeks aastaks. Peter Roose lahkumise aluseks oli tema sügisene otsus taanduda Tallink Hotelsi juhi kohalt. Vastavalt EHRLi põhikirjale saab liidu juhatusse kandideerida hotelli kas omanikuna või tegevjuhina esindav isik, edastas uudist vahendanud kommunikatsioonispetsialist Krista Must. Tulenevalt sellest punktist oli Peter Roosel plaanis EHRLi juhatuse esimehe ametist tagasi astuda juba märtsi keskel. «Kuid kriis saabus ja tuli edasi töötada,» teatas liit.

Tänaseks on kriisiolukorra esimene faas lõpule jõudnud ja tööle on saadud töötukassa abimeetmete pakett, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) otsetoetused ja ka Kredexi meede. Seetõtu võtab nüüd teatepulga üle TallinnHotelsi juht Ain Käpp, kes hakkab juhtima kriisist väljumise strateegia planeerimist. Ain Käpa volitused kestavad kaks aastat.

Käpp tänas Rooset tehtud töö eest ja kriisi ajal panustamise eest. «Sellesse perioodi langes meie turu kokkukukkumine, mil kõik ettevõtjad tegelesid tulekahjude kustutamisega ja samal ajal tuli liidul sektorit tabanud olukorra tõsidusest teadvustada ka valitsust. Peter jätkas ühiskondlikku tööd liidu tegevuste vedamisel ja EHRL on talle selle eest tänulik,» sõnas ta. 

Käpa sõnul on olukord majutusteenuste ja toitlustusteenuse turul kollapsi lähedal. «Eriolukorras on pihta saanud ehk mõne erandiga kõik Eesti ettevõtted, kuid selline kukkumine, nagu majutusteenuste pakkumises ja turismis laiemalt, on siiski ainulaadne. Sektor on oma palgatasemelt niigi haavatav ja küsimus on täna paarikümnes tuhandes töökohas või nende säilitamises. Me pöördume kindlasti uuesti valitsuse poole, et olla partneriks teise leevenduspaketi väljatöötamisel. Nüüd on meil kõigil veidi enam teadmist, kus valu kōige suurem ja mida siin üheskoos teha annaks,» rääkis Hotellide ja Restoranide Liidu uus juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles