Lennufirmade karm reaalsus: reisijate arv on vähenenud üle 95%

Copy
Koroonaviiruse tõttu on Ryanair enamustel liinidel opereerimise peatanud.
Koroonaviiruse tõttu on Ryanair enamustel liinidel opereerimise peatanud. Foto: OLI SCARFF/AFP/Scanpix

Euroopa suurima odavlennufirma Ryanair reisijate arv langes aprillis mullusega võrreldes 99,6%. Wizz Air, kes tahab lähitulevikus ka Tallinnast kaks uut liini avada, teatas 97,6% suurusest langusest.

Ryanair lennutas aprillis 40 000 reisijat, mullu samal ajal aga 13,5 miljonit. Vähemalt mais ja juunis on reisijate mahud samuti minimaalsed, kuna firma on teatanud, et kavatseb enne juulit opereerida vaid 1% oma liinidest. Reedel andis Ryanair ka teada, et kavatseb koondada ligikaudu 3000 pilooti ja/või reisisaatjat ehk 15% firma tööjõust. Palgalangetused, esialgsete hinnangute kohaselt 20% ulatuses, ning mitme lennubaasi sulgemised võivad samuti lähitulevikus reaalsusekss saada, vahendas CNN.

Wizz Air teatas, et tänavu aprillis veeti 78 389 reisijat. Eelmisel aastal oli aprilli reisijate arv 3,3 miljonit. Firma loodab aga asjaolude paranemist juba sellest kuust, kuna 1. maist taasavati lendamine Londoni Lutoni ning Viini lennujaamast.

Rahvusvahelise Lennutranspordi Ühenduse (IATA) teatel on koroonapandeemia tõttu Euroopa lennundussektoris ohus kokku 6,7 miljonit töökohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles