Ratas: kõik ministrid töötavad Rail Balticu valmimise nimel (20)

Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Madis Veltman

Valitsuse liikmetel tuleb Rail Balticu valmimise nimel töötada ja pingutada, mitte ühiselt kokku lepitud kohustusi kahtluse alla seada, kirjutas peaminister Jüri Ratas sotsiaalmeedias.

«Pole tähtis, mis värvi on kass, kui ta hiiri püüab. Minu juhitav valitsus ja kõik selle asjassepuutuvad ministrid töötavad Rail Balticu valmimise nimel, nagu see sai koalitsiooni moodustamise ajal selgelt kokku lepitud,» kirjutas Ratas Facebookis.

Peaminister rõhutab, et Rail Balticu rahastus ja valmimine on Eesti huvides. «Kui rahandusminister Euroopa Liidu tulevase pikaajalise eelarve läbirääkimistel neid Eesti positsioone kaitseb, siis polegi selle juures mõnes üksikküsimuses tema enda isiklikud eriarvamused tähtsad.»

Ratas märgib postituses, et mullu detsembris sai Eestis nurgakivi Rail Balticu raudteetrassi esimene osa – Saustinõmme maanteeviadukt Tallinna ringteel. Samuti on sel ja järgneval aastal töös ja planeerimisel veel mitu raudteeobjekti.

«RB rajamine on väga oluline nii Eestile, Lätile, Leedule kui tervele Euroopa Liidule. Juba ülehomme arutan projekti seisu taas oma Läti ja Leedu ametikaaslastega. Oleme Balti riikidega leppinud kokku, et jälgime selle edenemist regulaarselt, et see meile ja tervele regioonile oluline transpordiühendus valmiks kindlasti Euroopa Liidu järgmise eelarve raames,» märgib peaminister.

«Samas pean ma oluliseks, et need valitsusliikmed teeksidki päriselt tööd ja pingutaksid eesmärkide nimel, milles me oleme kokku leppinud. Selle asemel, et tuult tallata ja veskitega võidelda ning ühiselt kokku lepitud kohustusi hetke ajel kahtluse alla panna. Nii annavad nad ainult tarbetut lisatööd kõigile oma ametikaaslastele ning paljudele pühendunud inimestele, kes koalitsioonileppe elluviimise ja Eesti parimate huvide nimel iga päev tööd teevad,» rõhutab ta.

Siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helme (EKRE) rääkisid pühapäeval raadios, et erakond üritab seista kulutuste eest – näiteks viaduktid ja trammiliinid –, mis on vajalikud ja kasulikud, aga ei aita ehitada raudteed.

Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa (Keskerakond) kinnitusel pole Rail Balticu rongi peatumisest hetkel märke: pigem kogub see hoogu ning on seljatamas projekteerimisfaasi, mille järgmine peatus on täiemahuline ehitus. Projekti halvamine tooks kahjunõudeid Euroopa Liidult ja lõunanaabritelt ning leppetrahve käimasolevate töövõtulepingute ennetähtaegse lõpetamise tõttu.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles