Uus pank trügib Eestisse

Liina Laks
Copy
Revolut tahab makseteenuse pakkujast pärispangaks saada.
Revolut tahab makseteenuse pakkujast pärispangaks saada. Foto: Revolut

Makseteenuse pakkuja Revolut plaanib suvel tulla Eesti pangandusturule, vahendab BNS.

Praeguseks on Suurbritannia makseteenuse vahendaja Revolut saanud panganduslitsentsi kätte Leedust, kus täna ka ametlikult tegevust alustas. Firmal on aga kindel plaan ka Lätti ja Eestisse laieneda. Leedus pakub Revolut esialgu klientidele nõudmiseni hoiuste kontosid, mis on kindlustatud hoiusekindlustusega, teatas Revolut BNSile. Juba olemasolevad kliendid saavad oma konto soovi korral panka ümber tõsta.

2015. aastal loodud makseteenuse ettevõttel on Eestis tänaseks firma enda teatel üle 30 000 kliendi.

Panganduslitsentsi sai firma Euroopa Keskpangalt 2018. aastal ja sellest alates on ettevõte töötanud laienemise nimel. Ettevõte sai alles äsja Silicon Valley investoritelt 0,5 miljardit dollarit lisaraha, mis paisutas firma väärtuse TechCrunchi andmetel 5,5 miljardi dollari juurde. Kliente on ettevõttel maailmas kokku 10 miljonit, neist enamik Euroopas.

Suured muutused Revolutis

Revolutis endas on käimas revolutsioonilised ajad. Šveitsi portaal fnlondon.com kirjutab, et viimastel nädalatel on firmale selja keeranud arvestatav hulk tippjuhte. Alates märtsist on Revolutist lahkunud kaheksa juhti, põhjusena on insaiderid toonud suure ettevõttesisese surve: samal ajal, kui firma lubas tänavu aasta jooksul lõpuks kasumisse jõuda, on koroonaviirusest tingitud probleemid teinud ettevõtte töötajatel elu kibedaks. Juhtkonna nõudmiste täitmine olevat nii raske, et Revolut ise on sunnitud suurt kaadrivoolavust tunnistama, vahendab portaal. Wired kirjutas juba möödunud aastal, et firma töökultuur on karm: töösoovijatel kästakse tasuta töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles