Lennufirmade hinnangul võtab nõudluse taastumine aastaid

Copy
DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES. NOVEMBER 12, 2015. An Airbus A380 passenger plane of the Etihad Airways on display at the 2015 Dubai Airshow. Marina Lystseva/TASS
DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES. NOVEMBER 12, 2015. An Airbus A380 passenger plane of the Etihad Airways on display at the 2015 Dubai Airshow. Marina Lystseva/TASS Foto: Marina Lystseva/Marina Lystseva/TASS

Lähis-Ida kahe suurima lennufirma Emirates ja Etihad tippjuhtide sõnul ei pruugi reisilendude nõudlus koroonaviiruse pandeemia eelsele tasemele naasta enne 2023. aastat.

Umbes 85 protsenti maailma lennufirmadest võivad ilma riigiabita aasta lõpuks finantsraskustes olla, ütlesid Emiratesi president Tim Clark ja Etihadi tegevjuht Tony Douglas USA-AÜE ärinõukogu videokonverentsil.

Clark ja Douglas kordasid oma veendumust, et kuni tõhusa koroonaviiruse vaktsiini laialdase kättesaadavuseni jääb reisijate käitumine varasemast erinevaks, teatas ärinõukogu.

Nõudlust ja tegevust mõjutavad püsivad piirangud nagu 14-päevased karantiinid, testimine ja sotsiaalne distants, ütlesid nad.

Emiratesil ja Etihadil on kummalgi üle 370 lennukist koosnev lennupark, mis on alates märtsist suuremalt jaolt tegevusetult seisnud. Jätkatud on vaid üksikuid lende välismaalaste repatrieerimiseks Araabia Ühendemiraatidest.

Dubai peaks hakkama turiste taas vastu võtma juulis, pärast nelja kuud pandeemiast tingitud seisakut, ütles kohalik ametnik.

Reisitegevuse naasmine oleks aga järkjärguline ja see võidakse septembrini edasi lükata, ütles Dubai turismiameti peadirektor Helal al-Marri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles