Amazon hoiatas, et koroonapandeemia lisakulud võivad neelata internetikaubamaja lisatulu

PM Majandus
Copy
Jezz Bezos
Jezz Bezos Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

Maailma suurima veebikaubamaja Amazoni lisakulutused töötajate ohutusele ja kaupade tarnele võivad järgmises kvartalis ulatuda üle nelja miljardi dollari.

Amazon teatas, et ootab järgmises kvartalis rekordilist käivet 75 kuni 80 miljardit dollarit, vahendas Financial Times. Analüütikute ootuseks on 78,9 miljardit dollarit.

Internetikaubamaja tegevjuht Jeff Bezos ütles, et tavaoludes oleks sellise käibe puhul oodata umbes nelja miljardi dollarilist või suurematki ärikasumit. «Kuid need pole tavaolud,» nentis ta. «Selle asemel eeldame, et kulutame kõik need neli miljardit dollarit ja võib-olla veidi pealegi Covidiga seotud väljaminekutele toodete klientideni toimetamiseks ning töötajate ohutuse tagamiseks.»

Nii võib ettevõtte hinnangul teise kvartali tulemuseks olla 1,5 miljardit dollarit ärikahjumit või sama suur ärikasum.

Selle aasta esimeses kvartalis saavutas Wall Streeti analüütikute ootusi ületanud Amazon rekordilise kvartalikäibe 75,5 miljardit dollarit. Ärikulu aga kasvas 71,5 miljardi dollarini mulluse 55,3 miljardi tasemelt, mistõttu ärikasum langes 30 protsenti.

Veebikaubamaja on koroonaviiruse puhangu tagajärgede mõjul kasvanud tellimuste mahuga toimetulemiseks palganud juurde 175 000 töötajat ja tõstnud palka. 

Amazoni aktsia hind on kerkinud aasta algusest üle 30 protsendi võrra kõigi aegade kõrgeimale tasemele. Pärast majandustulemuste avaldamist langes see kauplemisjärgsel perioodil ligi viis protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles