SUUR TABEL ⟩ Vaata, kui suur on enimteenivate ametnike sissetulek (4)

PM Majandus
Copy
Rahandusministeerium avalikustas enimteenivate ametnike sissetulekud.
Rahandusministeerium avalikustas enimteenivate ametnike sissetulekud. Foto: Sander Ilvest

Rahandusministeerium avalikustas ametnike sissetulekud 1. aprilli seisuga, kõrgeimat palka teenib Tallinna ringkonnakohtu esimees Villem Lapimaa, kelle palk on 6745 eurot.

Lapimaale järgnevad peaminister Jüri Ratas ja riigikohtu esimees Villu Kõve võrdselt 6662 euro suuruse sissetulekuga.

Eelmisel aastal töötas riigi- ja kohalike omavalitsuste asutustes kokku 16 428 ametnikku, mis on 12 protsenti avaliku sektori töötajaskonnast.

Lisaks on avaldatud töölepingu alusel töötavate poliitiliste nõunike ja abide töötasu, kõrgemate riigiteenijate ametipalgad, kohalike omavalitsuste ametiasutuste puhul linnapeade ja vallavanemate palgad.

Kohalike omavalitsuste teenistujatest on enimtasustatud Tallinna linna ametnikud. Linnapea Mihhail Kõlvart ja linnasekretär Toomas Sepp saavad võrdselt 6100-eurost töötasu, neist sada eurot vähem teenib Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra. Linna õigusdirektori Priit Lello töötasu on 5600 eurot, abilinnapead teenivad 5200 eurot kuus.

Ametnike palkade avalikustamise eesmärk on tagada ametiasutuste palgasüsteemide läbipaistvus, õiglane tasustamine ja palkade võrreldavus. Ametnike palkade avalikustamisel lähtutakse aktiivse avalikustamise põhimõttest.

Mullu teenis enim maksuameti peadirektor

Möödunud aastal oli suurima sissetulekuga ametnik maksu- ja tolliameti peadirektor Valdur Laid. Peaminister Jüri Ratasest oli mullu suurem sissetulek üheksal ametnikul.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles