Jaekaubanduse kasvu vedasid märtsis apteegid

BNS
Copy
Näomaskid Tallinna apteekides.
Näomaskid Tallinna apteekides. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2020. aasta märtsis 630 miljonit eurot ja suurenes võrreldes eelmise aasta märtsiga püsivhindades 4 protsenti. Müük apteekides kasvas ligi kolmandiku võrra.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu kasv märtsis aeglustus. Kui veebruaris suurenes nende ettevõtete müügitulu eelmise aasta sama kuuga võrreldes 13 protsenti, siis märtsis oli kasv 6 protsenti, teatas statistikaamet.

Enim suurenes müük apteekides ja kosmeetikatarvete ning muudes spetsialiseeritud kauplustes. Mõlemal tegevusalal oli kasv 30 protsenti.

Müügitulu suurenes veel posti või interneti kaudu tooteid müüvates kauplustes ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Müügitulu vähenes eelmise aasta märtsiga võrreldes 43 protsenti tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning 21 protsenti muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad.

Samuti kahanes müügitulu 10 protsenti kasutatud asjade kauplustes ja väljaspool kauplusi, näiteks kioskites, turgudel ja otsemüügil.

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes eelmise aasta märtsiga võrreldes 8 protsenti. Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu aga vähenes 13 protsenti.

Veebruariga võrreldes suurenes märtsis jaekaubandusettevõtete müügitulu 10 protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal vähenes aga müük eelmise kuuga võrreldes 3 protsenti.

Selle aasta esimese kolme kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles