Kuninglik kingavabrik pani esimest korda 191 aasta jooksul äri kinni

PM Majandus
Copy
Tricker'si vabrikus valminud kingi on kandnud nii kuninganna Elizabeth II kui ka troonipärija, Walesi prints Charles.
Tricker'si vabrikus valminud kingi on kandnud nii kuninganna Elizabeth II kui ka troonipärija, Walesi prints Charles. Foto: MATT DUNHAM/AFP

Prints Charlesile kingi valmistav Northamptoni vabrik Tricker’s sulges firma 191-aastase ajaloo jooksul esimest korda uksed.

Asutamisest saadik 1829. aastal Northamptonis paiknev Tricker’s sulges märtsis oma Londoni poe ja kaks nädalat tagasi kaupluse Tokyos, vahendas BBC.

Ettevõtte kingavabrik, mis jäi tööle ka mõlema maaimasõja ajal, tootes saapaid Briti armeele, suleti ajutiselt märtsi lõpul. Tricker'si tegevdirektori Martin Mason sõnul on tegemist «enneolematu olukorraga».

Ettevõtte asutas Joseph Tricker ja see on Briti troonipärija prints Charlesi õuevarustaja alates 1989. aastast. Firma vabrik, mida kasutati filmi «Seksikad saapad» võtteplatsina, asub oma praeguses asukohas alates 1904. aastast.

Lisaks Walesi printsile on vabrikus valminud kingi kandnud kuninganna Elizabeth II, James Bondi osatäitja Daniel Craig ja korvpallitäht Shaquille O’Neal.

Masoni sõnul ei ole ettevõte päris kõiki oma sadat töötajat sundpuhkusele saatnud, sest osa neist läheb vaja ettevõtte veebipoe tellimuste täitmiseks.

Küll aga on ettevõte kaotanud valdava enamuse tellijaid, kelleks on peamiselt hulgikaupmehed ja kingapoed. «Pole midagi hullemat, kui käia mööda kingavabrikut, mis on vaikne,» lisas Mason.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles