Victoria’s Secreti ostja pesubrändi enam ei taha

PM Majandus
Copy
Victoria’s Secret
Victoria’s Secret Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Pesumüüjat osta tahtnud USA erakapitalifirma väidab, et Victoria’s Secreti omanik L Brands on rikkunud oma lubadusi seoses koroonaviirusega.

USA erakapitalifirma Sycamore Partners väidab, et Victoria’s Secreti omanik omanik L Brands on rikkunud lepingu tingimusi, kui kärpis seoses koroonaviirusega pesufirma juhtide palka ja saatis kaupluste töötajad sundpuhkusele, vahendas Financial Times.

Sycamore Partners teatas eile ettevõtte juhtkonnale, et taganeb lepingust, millega kohustus ostma 525 miljoni dollari eest ettevõttes 55-protsendilise enamusosaluse.

L Brands oli nimelt lepingus kohustunud jätkama jaeketi tegevust «vastavalt varasematele tavadele». Sycamore Partnersi USA Delaware’i osariigi kohtusse esitatud kaebuse järgi rikkus firma seda lubadust, kui sulges ostjat teavitamata viirusepuhangu tõttu enamuse oma 1600 kauplusest ja hakkas töötajaid koondama või nende palku kärpima.

Juriidilisi vaidlusi on tekkinud terve rea enne koroonaviiruse laiemat levikut kokku lepitud tehingute ümber, mille osalised on kriisi kasvades meelt muutnud.

Autoosade tootja BorgWarner, mis pidi 3,3 miljardi dollari eest ostma oma rivaali Delphi, süüdistab nüüd viimast ühinemislepingu rikkumises jooksva krediidiliini väljavõtmise tõttu.

L Brandsi aktsiate hind langes uudise peale 15,5 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles