Tallinki MyStar saab disainerikujunduse ja senisest külluslikuma ostumaailma

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tallinki uue laeva MyStar kujundus tuleb Soome tippdisaineritelt
Tallinki uue laeva MyStar kujundus tuleb Soome tippdisaineritelt Foto: Vertti Kivi & Co

Tallink tellib uue reisilaeva MyStar sisekujunduse  Soome disainibüroolt dSign Vertti Kivi & Co. Sama firma kujundas ka Tallinki esimese LNG-küttel laeva Megastar.

Uue laeva ehitus algas Soome Rauma laevatehases 6. aprillil ja laev hakkab plaanide kohaselt opereerima Tallinki Tallinna-Helsingi liinil 2022. aasta alguses. 

«Seda väljakutset vastu võttes toetume oma varasemale kogemusele. Keskendume oma kontseptsioonis algusest lõpuni läbi mõeldud reisikogemuse ja eri tüüpi mugavate reisijate alade loomisele,» rõhutas oma laevadisaini meeskonna pühendumist omanimelise disainibüroo loovmeeskonna juht Vertti Kivi ning lisas, et tema moto kohaselt pole kõige tähtsam mitte sihtkoht ise, vaid teekond sihtkohta.

Tallinki vahendatud pressiteates kinnitatakse, et ostlejate rõõmuks on uues laevas veelgi külluslikum ostumaailm. «Karget Skandinaavia stiili toetavad mõnusate puutesõbralike materjalide valik ja Läänemere temaatikast innustatud visuaalide kasutamine. Lisaks Business ja Comfort Lounge’idele on uues laevas lastega reisivate klientide rõõmuks ka spetsiaalne peredele mõeldud lastemängualadega lounge,» seisab teates.

Laeva MyStar ehitusprojekti raames on Rauma laevatehas tänaseks sõlminud koostöölepingud ühtekokku 44 koostööpartneriga. Nii näiteks valmistab ettevõte MAN Energy Solutions uue laeva veeldatud maagaasil efektiivselt töötavad peamasinad; ABB Marine & Ports valmistab laeva mõlemad propulsiivmootorid ja tarnib vajalikud elektrimootorid; KOJA projekteerib ja valmistab energiasäästlikud laeva ventilatsiooni- ja kliimasüsteemid ning Merima ehitab uue laeva kajutid ja viimistleb reisijate alad.

Alates 2022. aasta jaanuarikuust opereerib plaanide kohaselt Tallinki Tallinna-Helsingi liinil juba kaks veeldatud maagaasil töötavat keskkonnasäästlikku shuttle-laeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles