Märtsist ei võta juhutöö enam töötult palgatoetust

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Liis Treimann

1. märtsist jõustuva seadusemuudatusega ei kaota viimase 15 kuu jooksul kuni 3 kuud tööd teinud töötu enam võimalust palgatoetusega tööle saada.

Palgatoetusega saab alates 1. märtsist 2012 tööle rakendada töötu, kes on olnud töötuna arvel vähemalt 12 kuud tööleasumisele eelneva 15 kuu jooksul. Seda juhul, kui tema töötuna arvelolek on vahepeal olnud lõpetatud tööle asumise või puudega inimese hooldamise eest tasu saamise tõttu.

Praegu saab palgatoetusega tööle aidata inimest, kes on olnud töötuna arvel katkematult vähemalt 12 kuud.  See tähendab aga, et kui pikaajaline töötu võtab vastu kavõi paaripäevase töö, kaotab ta kohe võimaluse palgatoetusega tööle saada.

Töötukassa avalduses seisab, et muudatuse eesmärgiks on soodustada ajutist ja lühiajalist töötamist, ilma et pikaajaline töötu jääks ilma võimalusest palgatoetuse abil püsivamale tööle saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles