Minister Karu: Mart Helme helistas ja kutsus mind ametist tagasi (86)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Ametist vabastatud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu
Ametist vabastatud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu kirjutas Facebookis, et EKRE juht Mart Helme tahab teda ametist kangutada

Karu sõnul helistas talle täna hommikul Eestimaa Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme ning andis teada, et kutsub teda ministriametist tagasi, kuna «koostöö ei suju ning ka erakond ei ole rahul».

«EKRE fraktsiooni toimekate liikmete toetuse ning koostöövalmiduse valguses tekitab nii see väide kui ka eriolukorra kontekstis vastutustundetu otsus hämmingut, kuid loomulikult on erakonna esimehel õigus käituda oma tõekspidamiste ning parema äranägemise järgi,» ütles minister Karu. 

«Kaimar Karu on hea spetsialist, aga kahjuks ei kujunenud tal erakonnaga head töist suhet. Meil ei tekkinud head meeskonda. Erakonna liikmeskonnas on tema tema tegevus tekitanud arusaamatust ja küsimusi,» kommenteeris erakonna esimees Mart Helme pressiteate teel.

«Me eeldame, et kõik meie erakonna ministrid tegutsevad kooskõlas erakonna toetajate väärtuste ja seisukohtadega, kaasa arvatud sellistes küsimustes nagu immigratsioon, võõrtööjõud, e-valimised ja postiteenuse tagamine maapiirkonndades,» lisas ta. 

Peaminister Jüri Ratast pole õnnestunud Karul tabada.

Karu lisas, et kui see nädal peaks tõepoolest olema tema viimane nädal EKREle määratud väliskaubandus- ja infotehnoloogia ministri rollis, siis ta loodab vähemalt seda, et ilma viivituseta jõuavad abi vajavate Eesti ettevõtjateni viimaste nädalate päevade ja õhtute põhifookuses olnud toetusmeetmed. 

Nendeks on KredExi 1,55 miljardi suurune laenumeetmete pakett, EASi 25 miljoni suurune otsetoetuste pakett turismisektorile ja EASi 10 miljoni suurune otsetoetuste pakett väikeettevõtetele.

Uueks väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministriks saab siseminister Mart Helme senine nõunik Raul Siem.

Kommentaarid (86)
Copy
Tagasi üles