Browni idee: autoostuks võiks anda maksumaksja raha

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: AFP/SCANPIX

Suurbritannia peaminister Gordon Brown kaalub võimalust anda autoostjatele laenu maksumaksjate rahakotist, kuna autofirmad ise ei suuda klientidele headel tingimustel raha laenata.


Suurbritannia autofirmad laenavad heal aastal autoostjatele 20 miljardit naela umbes 1,2 miljoni sõiduki ostuks. Viimasel ajal on aga ettevõtete rahavarud väiksemaks jäänud, mistõttu vähenes autode ost mullu novembris 2007. aasta sama perioodiga võrreldes lausa 36,8 protsenti, kirjutab

The Times

.

Et autotööstust ja müüki elavdada, tahab nüüd peaminister Gordon Brown, et Bank of England avaks oma rahakraanid ning annaks vana autot uue vastu vahetada tahtvatele inimestele miljoneid naelu laenuks.

Kas valitsusjuhi mõte ka läbi läheb, on ajalehe meelest siiski ebatõenäoline, kuna plaan kogub kindlasti ohtralt kriitikat erinevatelt pooltelt, kes on vastu, et inimesed kulutaksid raha, mida neil tegelikult pole, majanduse elavdamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles