Tallinna korteri ruutmeeter kallines aastaga 16 protsenti

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna siluett
Tallinna siluett Foto: Peeter Langovits

Tallinna korterimüük liikus läbi 2011. aasta tõusvas joones, aastataguse ajaga võrreldes oli detsembris korteri keskmine ruutmeetri hind 16 protsenti ja tehingute kogumaksumus viiendiku võrra kõrgem.

Tallinna korteritehingute arv kasvas detsembris novembriga võrreldes üheksa protsenti 611-ni ning tehingute kogumaksumus neli protsenti 36,7 miljoni euroni.

Kalleim korter müüdi detsembris Tallinnas 342 000 ja odavaim 1000 euro eest.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi Tallinnas detsembris 28, mis on kahe võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim eramu võõrandati 840 000 ja odavaim 6000 euro eest.

Detsembris müüdi 12 hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on ühe võrra enam kui novembris. Kalleim krunt müüdi 105 517 ja odavaim 9600 euroga.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul oli kogu Tallinna kinnisvaraturg detsembris üle ootuste aktiivne ja kardetud pühadeaegne kukkumine jäi tulemata. «Müügimahud tõusid nii novembri kui mulluse detsembriga võrreldes, mis oli viimane krooni käibekuu ja seetõttu silmapaistvalt tegus,» ütles Vahter ja lisas, et tehinguaktiivsuse üks põhjuseid on kasvav soov vaba raha kindlamalt paigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles