Minister Karu: valitsus pole Bolti toetamist arutanud (3)

BNS
Copy
Kaimar Karu.
Kaimar Karu. Foto: Tairo Lutter

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kaimar Karu sõnul pole valitsus Bolti otsetoetamist siiani arutanud.

Karu ütles esmaspäeval toimunud riigi infotunnis, et Boltil on võimalik taotleda laenu läbi panga Kredexi tagatisega nii nagu kõigil teistel ettevõtetel. «Iduettevõtted saavad võtta pangast laenu ja Kredex saab seda laenu tagada võrdsetel alustel teiste ettevõtetega,» märkis Karu. Karu lisas, et Kredexi käenduse piirmäär, mis oli seni 5 miljonit eurot, on nüüdseks eemaldatud. 

Karu sõnul pole Bolti toetamine või mitte-toetamine valitsustasandil eraldi jutuks tulnud. Küll aga tõi ta välja, et riik kaalub osaluste omandamist erinevates ettevõtetes ning sinna alla võib kuuluda ka Bolt. 

Bolti asutajad Martin ja Markus Villig märkisid valitsusele saadetud kirjas, et Kredex võiks anda Boltile otse erakorralist laenu 50 miljonit eurot või tagada fikseeritud laenukäendus pangalaenule, mis vastab 90–100 protsendile laenusummast.

Rahandusminister Martin Helme kirjutas esmaspäeval sotsiaalmeedias, et tema hinnangul ei peaks Eesti riik toetama suure võlakoormaga ja vähe makse maksvaid jagamismajandusettevõtteid nagu Bolt.

«Ilma põhivarata Lätisse registreeritud ja makse vähe maksev suure võlakoormaga jagamismajanduse äpp ei vasta kriteeriumitele,» ütles Helme.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles