McDonald’si käive kukkus märtsis üle viiendiku

PM Majandus
Copy
McDonald'si söögikoht Hongkongis.
McDonald'si söögikoht Hongkongis. Foto: TYRONE SIU/REUTERS

Kiirtoidukett McDonald’s avaldas oma esimese kvartali tulemused, mille järgi käive langes 3,4 protsendi võrra.

Kuigi McDonald’si esimese kvartali käibelangus oli tänu aasta esimese kahe kuu kasvule koroonaviiruse puhangu tõttu kehtestatud piirangutest hoolimata üpris tagasihoidlik, oli märtsis nende mõju siiski märkimisväärne, vahendas BBC.

Märtsis langes McDonald’si käive üle maailma 22 protsendi võrra. Seejuures oli USA-s langus vaid 13 protsenti, kuid ülejäänud maailmas 35 protsenti.

Kiirtoidukett on sulgenud oma söögikohad näiteks Hispaanias, Itaalias, Prantsusmaal ja Suurbritannias, Kui USA-s asuvatest McDonald’si esindustest on avatuks jäänud 99 protsenti, siis mujal maailmas vaid 45 protsenti. Ettevõtte teatel on 98 protsenti Hiinas asuvatest toidukohtadest taas uksed lahti teinud, kuid nõudlus on varasemast märksa madalam.

McDonald’s, mille äri toimub valdavalt frantsiisi alusel, võttis tagasi oma tänavuse käibeprognoosi. Kontserni tegevjuht Chris Kempczinski on oma põhipalka kärpinud poole võrra. Ettevõtte ülejäänud tippjuhid on teinud ettepaneku vähendada enda palka veerandi võrra kuni vähemalt septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles