Viirus neelas suursaarte laevareisijatest poole

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Saaremaa ja mandri vahel vähenes reisijate arv 54 protsenti.
Saaremaa ja mandri vahel vähenes reisijate arv 54 protsenti. Foto: TS Laevad

Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriv TS Laevad teenindas märtsis 63 077 reisijat ja viis üle 37 906 sõidukit, mida on vastavalt 53 ja 41 protsendi võrra vähem kui mullu samas kuus. Reisijate ja sõidukite arv on vähenenud 12. märtsil Eestis kehtestatud eriolukorra tõttu.

TS Laevade juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla sõnul vähenes märtsis Virtsu-Kuivastu liini reisijate arv 54 protsenti ja sõidukite arv 43 protsenti, Rohuküla-Heltermaa liinil aga veidi vähem ehk vastavalt 46 protsenti ja 34 protsenti.

«Kuna eriolukord on piiranud eelkõige eraisikute liikumisvõimalusi suursaarte ja mandri vahel, siis sellest tulenevalt on vähenenud kõige enam sõiduautode ja sõidukitega reisijate arv. Märtsis viisime üle 54% võrra ehk 23 239 sõiduautot vähem kui aasta tagasi,» ütles TS Laevade juhatuse liige.

Metsla lisas, et TS Laevade jaoks on oluline eriolukorras tagada elutähtsate kaupade liikumine saarte ja mandri vahel. «Vaadates veokite-haagiste märtsi statistikat, saame tõdeda, et kaupade liikumine on toimunud ladusalt. Meie eesliini töötajad on märtsi teise poole muutlikes oludes teinud väga tublit tööd,» ütles ta.

Veokite-haagiste arv küll veidi langes, kuid näiteks suuri veokeid (üle 3,5 tonni) ja suuri haagiseid (üle 750 kg) oli eelmise aastaga võrreldes kahe liini peale kokku isegi vastavalt 5% ja 8% rohkem.

«Eriolukorra tõttu tegime Virtsu-Kuivastu liinil märtsis reise keskmiselt 15,3 protsenti vähem kui mullu, kuid veokite-haagiste arv vähenes vaid 13 protsenti. Rohuküla-Heltermaa liinil vähenes märtsis veokite-haagiste arv keskmiselt 4 protsenti ning reiside arv oli sel aastal talvegraafikusse tööpäeviti lisandunud kahe reisi tõttu mullusest keskmiselt 10 protsenti suurem,» rääkis Metsla.

2020. aasta märtsis tegi TS Laevad kahel liinil kokku 1272 reisi, millest 99,3 protsenti väljusid õigeaegselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles